Rindu...







Rindu?
Diksi apa itu?
Frasa dari mana?
Ia dari jiwa.
Perasaan terpendam bila kita mahukan seseorang.
Bila kita mahu jasadnya depan mata.
Bila kita mahu suaranya di telinga.
Bila kita mahu rohani di dada.

Ada apa dengan rindu?
Rindu mampu membunuh setiap rasa.
Trust me!
Bila kita rindukan seseorang, 
Kita mampu berlapar sepanjang hari sedangkan pada bulan puasa, kita rasa nak mati.
Bila kita rindu seseorang,
Kita mampu untuk tak mandi berhariHari,
menangis tak henti dan ada yang sampai sanggup bunuh diri (Dont do this!! I mean it!)

Rindu mampu di ubati.
Meski tak terubat seperti selepas berjumpa,
SekurangKurangnya ia mampu melegakan sesak jiwa.

Kalau rindu, sila buat ini :
1. Tengok gambarGambar dia.
2. Dengar balik rakaman suaraSuara dia.
3. Call, sms la, apa lagi! Kan zaman IT ni.
4. Facebook pun boleh juga.
5. Skype lagilah membantu.
6. Kalau tak tahan sangat, ajaklah jumpa. :p

Tapi ingat, rindu itu bukan hanya pada kekasih.
Rindu itu intisyar.
Meluas.
MakAyah, keluarga, kawanKawan jauh.
Kita boleh rindu.
Tapi biasanya, yang merindu tonggengTonggeng ni bila rindukan kekasih. hee :p
Apapun, rindu itu perasaan yang wajib ada.
Perasaan yang tak mampu di rembat guna kayu besbol.

Buatlah apa pun untuk mengelak rindu, pasti tak akan berjaya.
Makin berlari, makin ia mengejar.
Percayalah! ;)


*Nway, imysm QA. Really miss you!